| اطلاع رسانی > اخبار >

پیام دکتر علی اشرفی‌زاده
دبیر پنجمین کنفرانس بین‌المللی آموزش مهندسی ایران

با عرض سلام خدمت تمامی علاقمندان، دست اندرکاران و مخاطبین حوزه‌ی آموزش مهندسی

همانطور که استحضار دارید طی دهه‌های گذشته فناوری‌های جدید تأثیری عمیق، بی‌سابقه و گسترده بر کیفیت زندگی بشر و محیط زیست داشته‌اند. به همین دلیل طی سال‌های اخیر در کشورهای پیشرفته توجه ویژه‌ای به اهمیت نقش مهندسان و بالطبع آموزش آنان در رفع مشکلات جاری و نیز تدوین و اجرای برنامه‌های توسعه شده است.

در کشور عزیز ما ایران نیز، اگرچه با تأخیر، حرکت‌های امیدبخشی با همت صاحبنظران، پیشکسوتان و نیک‌اندیشانی در مراکز آموزش عالی و دانشگاه‌های صنعتی کشور آغاز شده است. از جمله می‌توان به تأسیس انجمن آموزش مهندسی ایران در سال 1388 و برگزاری همایشهای دوسالانه‌ی آموزش مهندسی از همان سال اشاره کرد. همایش‌های اول تا چهارم به‌ترتیب در دانشگاه‌های تهران (1388)، صنعتی اصفهان (1390)، صنعتی شریف (1392) و شیراز (1394) برگزار شده و علاوه بر ارائه‌ی مقالاتی در زمینه‌ی آموزش مهندسی، که از طریق وب سایت انجمن در دسترس هستند، مطالب مفیدی نیز از طریق سخنرانی‌های کلیدی و میزگردها عرضه شده است. تأسیس مؤسسه‌ی ارزشیابی آموزش مهندسی ایران (1389) و کرسی یونسکو در آموزش مهندسی (1393) نیز از جمله اقدامات مهم و شایان‌ذکر دیگر در این زمینه هستند.

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی مفتخر است که میزبانی پنجمین همایش آموزش مهندسی را در سال 1396 بر عهده خواهد داشت. موضوع اصلی در این همایش، بنا بر پیشنهاد تعدادی از اعضای هیأت مدیره‌ی انجمن و تصویب کمیته‌ی راهبردی همایش، "بین‌المللی‌سازی آموزش مهندسی" خواهد بود. بنابراین اگرچه در این همایش همچون گذشته به همه‌ی موضوع‌های مرتبط با آموزش مهندسی، با عنوان "محورهای همایش"، پرداخته می‌شود، اما، در برنامه‌ریزی سخنرانی‌ها و نشست‌ها نگاهی ویژه به جنبه‌های بین‌المللی آموزش مهندسی در ایران خواهد شد.

آموزش مهندسی موضوعی فرارشته‌ای و موردتوجه همه‌ی مراکز آموزش عالی مهندسی در کشور است و با توجه به شکل‌گیری و توسعه‌ی انجمن‌های تخصصی طی سال‌های گذشته انتظار می‌رود که همایش‌های آموزش مهندسی فرصت‌هایی برای همفکری، هم‌افزایی و همگرایی برای بهبود و ارتقای آموزش مهندسی در کشور باشند. بر این اساس از همه‌ی صاحبنظران و علاقمندان دعوت می‌شود تا مشارکتی فعال در برگزاری پنجمین همایش بین‌المللی آموزش مهندسی ایران در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی داشته باشند.

امید است با استعانت از پروردگار متعال و استفاده از دستاوردهای همایش‌های قبلی و مشارکت صاحبنظران، همایش پنجم تأثیر قابل قبولی بر ارتقای کیفیت آموزش مهندسی درکشور و تعریف و تثبیت جایگاه مناسب منطقه‌ای و بین‌المللی ایران در زمینه‌ی آموزش مهندسی داشته باشد.

با آرزوی سلامتی و بهروزی همگان

علی اشرفی زاده

عضو هیأت علمی دانشکده‌ی مهندسی مکانیک

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

و

دبیر پنجمین همایش بین‌المللی آموزش مهندسی ایران

بازگشت1395/06/20
توجه : نظر شما پس از تایید مدیر سایت در سایت نمایش داده می شود !